De tijden zijn veranderd. We leven in een digitaal tijdperk. We kunnen niet meer zonder internet. Jongeren, maar ook volwassenen en ouderen zitten online. Het liefst zitten jongeren de hele dag op hun telefoon of tablet. Alles gaat tegenwoordig online. Waar je vroeger je klanten voor jouw bedrijf vooral via mond op mond reclame kreeg krijg je tegenwoordig je klanten via internet. Via zoekmachines zoals Google, Yahoo en Bing. Mensen Googlen wat af. Helemaal nu in de corona tijden. Op zoek naar van alles en nog wat. Waaronder dus jouw business.

De manier om aan klanten te komen voor jouw business is dus Google. Het is dus van belang dat je bedrijf op Google gevonden wordt en hoger scoort dan jouw concurrenten. Online marketing bureau bedrijven maken daar goed gebruik van. Zeker in deze corona tijden zitten steeds meer mensen online. Het aantal online marketingbureaus is in de afgelopen jaren dan ook flink toegenomen. Een online marketingbureau zorgt ervoor dat jij meer bezoekers naar jouw website krijgt en uiteindelijk dus meer klanten krijgt.

Uiteraard is social media ook erg belangrijk. Social media marketing is ook de toekomsttrend. Social media is in populariteit toegenomen. Denk hierbij aan Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn en Youtube. Social media dient niet alleen voor naamsbekendheid, maar ook via social media kan je meer klanten krijgen. Je kan uiteraard ook je favoriete artiest volgen. Vooral Instagram en Youtube kenden een stijging in het aantal gebruikers dit jaar. Ook Facebook heeft de daling gekeerd en heeft in 2020 meer gebruikers. Dat blijkt uit het jaarlijkse Social Media Onderzoek Nederland van Newcom.nl. Op Instagram zitten wereldwijd meer dan 1 miljard mensen en daarvan gebruikt meer dan de de helft dagelijks de app.

Ook YouTube is erg populair. Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van influencers. Influencer marketing is ook de toekomst. Lees hier daar meer over. 

Wil jij dus graag een bedrijf beginnen, maar weet je nog niet precies waarin? Of wil jij graag meer klanten bereiken met jouw bedrijf? Bedenk dan dat online marketing de toekomst is.

Mandy
Author

Write A Comment