Je hebt het vast wel voorbij zien komen: de influencers van today.

Maar wat is influencer marketing nou precies?

Influencermarketing is een vorm van marketing waarbij de focus ligt op personen die veel volgers hebben en dus een groot bereik. Deze “influencers” hebben een soort voorbeeldfunctie gekregen waardoor zij invloed kunnen uitoefenen op de groep volgers.

In de praktijk uit zich dit vaak in winacties of gesponsorde content op het platform van de influencer. Denk hierbij aan Instagram, Youtube etc. Instagram is tegenwoordig het platform voor influencer marketing, maar ook YouTube is erg populair.

Waarom influencer marketing zal je denken? Een goede influencermarketing campagne wordt ingezet met een influencer die in contact staat met de doelgroep van jouw merk. Zo bereik je dus een bepaalde doelgroep door met een bepaalde influencer in zee tegaan. Je hebt fashion influencers, food influencers, beauty influencers en ga zo maar door.

De influencer heeft een hoge mate van betrouwbaar in de ogen van de doelgroep. Vaak hebben volgers het gevoel de influencer te “kennen”. Dit gevoel beïnvloedt de mening over het merk/product positief. Men neemt toch eerder de mening aan van een “bekende” aan dan van een slimme marketingcampagne.

Wat kost dat nou eigenlijk zo’n influencermarketing campagne?

Het hangt af van het aantal volgers van de influencer en dus het bereok. Je hebt de grote influencers, maar ook de micro influencers. Afhankelijk van het doel en het budget kan er gekozen worden voor influencers met een grotere of kleinere aanhang. Zodoende is influencermarketing voor veel bedrijven toegankelijk.

Influencermarketing biedt vele voordelen. Met name voor B2C bedrijven is dit zeer gunstig.

Influencermarketing is een relatief nieuwe manier van marketing toegepast door marketeers. Deze vorm van marketing is toepasbaar in bijna iedere branche, maar is voornamelijk interessant voor bedrijven waar afnemers gemakkelijk beïnvloedbaar zijn.

Het zal de komende jaren zeker toenemen en populair blijven. Zie jij dat wel zitten een carriere als Instagram influencer? Lees dit artikel dan eens en begin met jouw strategie. Wie weet ben je de volgende succesvolle Influencer en kan je er jouw fulltime beroep van maken.

Succes!

Mandy
Author

Write A Comment